KITEFORCE Bt.

Régóta akartuk, hogy legyen a bükkszéki túrának folytatása, ami összerántja a szárazföldieket és ha az égiek isúgy akarják, versenyezzünk. Összerántotta.


Az első esélyes, május 22-23-i hétvégét elnapoltuk, mivel esőt jeleztek, valamint akkor tartották az évi rendes pákozdi sárkánytalálkozót, SurfBeach megnyitót. Maradt a 29-30-i hétvége, amit már nem akartunk tologatni,hiszen utána már június, azaz nyár, szabadságolások, utazások és akinek inge...víz. Így "bármi lesz is, legfeljebb bandázunk" alapon mentünk és bizakodtunk.A távolabbi ismerősök érthető okok miatt nem jöttek, de így is volt kite-os Sopronból, Londonból...

Szombat reggel kijelöltük a depót, kipakoltunk, majd szép lassan az emberek is el kezdtek szállingózni. Nemhogy eső nem esett reggel, de a nap egyre erősebben sütött, sőt a távolabbról érkezők mind arról számoltak be, hogy idefele jövet több zivataron is áthajtottak, itt pedig semmi. Körbe esett bennünket az eső, csak késő délután esett kb 10 percet.
Sejtettük, hogy nagy szél nem lesz, ami sajnos be is igazolódott, de arra elegendő volt, hogy lehessen gurulgatni, egy-egy befújást kihasználva 15-20 perceket suhanni.
Míg a többség pakolgatott, ismerkedett, bandázott, gyereket dögönyözött vagy az allergiájával küzdött, addig Kuni, Wanek és Wolf a tüzet rakta és főzte a csapat babgulyását, ami kora délután el is hallgattatta a csapatot...tán jobb elismerés nem is kell.
Azért egy óriás rizspekt kijár nekik...köszönjük!!!

A versenyeket nem rendeztük meg, mivel nem volt megfelelő szél, de legközelebb már nem kell kitalálni, lehet bersengeni körversenyben, páros drag-futamban vagy freestyle-ban.
Aki kicsit is ismeri a csapatot, tudja, hogy nem kell félteni senkit, elvagyunk szél nélkül is, sőt a gyerekek, lányok-asszonyok is szemmel láthatóan jól elvoltak.
A délutáni zivatar után aztán megérkezett az a pöff, amire egész nap vártunk. Nagyjából mindenki kite-ot ragadott és gurult, amivel csak tudott. Én Gyuri utánfutójának súlypontját toltam lefele, hogy potyázva videózhassak menet közben.

Ez teszi ki a videó középső harmadát. Kicsit döcög, kicsit darabos, de talán a legérdekesebb felvételek, egy buggy-pilóta szemszögéből.
20-30 perc alatt ki is fújta magát a délutáni nyugati, de ha csak ez lett volna egész nap, akkor is megérte volna.
A nap végén még szárnyvéggel karikát rajzolt körénk a fűbe az egyik helyi An-2, majd 8 körül összepakoltunk, hogy becuccoljunk a panelba.
A reptér 2 szinte panel blokkjába, ami valóban panel és a személyzete, ideiglenes lakói, hangulata, vendégszeretete lenyűgöző.
Van csocsója és egy olyan kisbüféje, amit meg sem próbálok leírni...
Szilvit, a büfé és az épület mindenesét sem lenne egyszerű bemutatni, de az kijelenthető, hogy mindenki megszerette, mégha egy pillantással is a sarokba állít. :D
Az a kis 3x3-as kuckó, ahol a puffok jópárunkkal egyidősek voltak, ahol a pilóták vagy Wanek remek sztorikat mesélnek, ahol hajnalig jó röhögni és ahol a végére kicsit befogadnak minket kite-osokat is.
Ki ágyban, ki sátorban, ki kocsiban ébred vagy éppen az ANcsa légcsavarszelében ébreszti fel magát, de vasárnap újra szép számban vonultunk ki a placcra.
Ekkor már nem reménykedtünk, hisz az aznapi előrejelzés sem volt rózsás, de bizakodtunk, hiszen szombaton is megadatott.

Páran visszajöttek, páran pedig újjonan jöttek. Ekkor volt már trükksárkányos csapat is, hisz Kapossal az élükön délután megérkezett a KITESPORT.HU 6 fős csapata is. Sokat sajnos nem maradtak, mert érkezésükkel nagyjából egy időben vészesen sötétült el az ég és gomolyogtak az esőfelhők felénk. De ezidáig elkerült nagyja, talán most is el fog, gondoltuk. Rosszul. Most bepótolt mindent, ami szélnek is eresztette az embereket.
Ez van. Ez volt. Így egy túlszervezett hétvégi kite-ozásnak tűnhetett a baráti találkozó, de legközelebb már csak kiadja. Akkorra pedig minden összeállt, volt egy hiányos főpróbánk, amiből így is lehetett tanulni, kipróbáltuk a hely infrastuktúráját, bemutatkoztunk, jól éreztük magunkat.


Őszi szélben újra támadunk!



Felvételek:
SirBolts, Uby
Vágás:
SirBolts
Zene:
Kistehén Melankolikusok - Elviszi a szél
DJ Zebra - Black Hole sun (Soundgarden cover - Rock'N'Soul Covers)
DJ Zebra - Everybody Is A Star (Sly & The Family Stone cover - Rock'N'Soul Covers)

Fotók a hétvégéről:
és

Hedló videója:


Ők ott voltak:
Wanek, Gyuri, Adri, Jégenjáró, Wolf, Kuni, Kiskarakter, Ida, Tamara, Kiskövér, Uby és családja, Hedló, Gabesz, Gombos, Széltolók02-Kálmán és Zsuzsa, MKR-Ricsi, Bonobo, Bazsi, Mr.Tibs, Jenny, Windy, rbartha, SzoLo, Kitesport.hu 6 fős csapata, Széltolók Péter és Edit, SirBolts

2 comments:

Névtelen írta...

Nagyon jó írás, Vasárnap Windy is ott volt a végére

kiskarakter írta...

Hjajj...
Jó volt :-)
Ősszel benevezünk az ismétlésre, hátha még jobb lesz, és még többen leszünk, jobb időjárással. De ha csak ilyen lesz, azt se bánom ;-)
És szerintem mégegyszer jár egy köszönet Szabi neked, Waneknak, Kuninak, Gyurinak, Wolfnak, és végeredményben mindenki másnak is, ha másért nem, azért mert ott volt :-D

Megjegyzés küldése